DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

14. 11. 2009 - dan za igranje trening tekem

objavljeno: 15. nov. 2009 07:15 avtor: Športno društvo Extrem   [ posodobljeno 15. nov. 2009 07:31 ]

V soboto, 14. 11. 2009 je bilo vse podrejeno nogometu. Poleg že težko pričakovane kvalifikacijske tekme med Rusijo in Slovenijo, je bilo tudi v ŠD Extrem vse v znamenju nogometa. Ker je še vedno premor v državnem tekmovanju mladincev in 14 dni do začetka državnega prvenstva tekmovanja mladih še v ostalih selekcijah, je bil to dan namenjen za igranje trening tekem. Že navsezgodaj zjutraj so se v Športnem centru Ribnica najprej zbrali igralci U13, ki so se pomeril med seboj (4x12min).

Za njimi so nastopili najmlajši U8, ki imajo tudi po navadi največ navijačev. V tekmah razdeljenih po tretjinah igrišča v igri 4:4 je nastopilo 8 ekip. Ko so najmlajši svoj razkošni talent razkazali so se pomerili igralci U10, ki so tako nastopili na drugem turnirju, ki šteje za pokal ŠD EXTREM U10. Nastopilo je šest moštev.

Popoldan so prišli na vrsto U15 in U18, ki so se pomerili med seboj. Da igralci s treningi lepo napredujejo se je lepo videlo tudi na tej tekmi, saj so mlajši zelo lepo parirali nekoliko starejšim igralcem.

Za to tekmo pa je sledila še tekma U21, kjer smo igralce razdelili v dve ekipi. Nekoliko boljša je bila ekipa A.

Skozi sam tekmovalni dan je ribniško dvorano obiskalo okrog 150 igralcev futsala in seveda kar nekaj njihovih staršev.

Ker pa sam rezultat ni bil pri nobeni selekciji v prvem planu, temveč učenje in posredovanje informacij skozi tekmovalne okoliščine, ki nas čakajo že čez štirinajst dni na državnem prvenstvu U13, U15, U18 in U21, mislimo, da smo nalogo (vodenja, učenja in pos. informacij…) opravili z odliko. Kajti sami otroci oz. igralci so priznali, da si lahko s pomočjo takih tekem še kako izboljšajo oz. popravijo vrednote, kot so: red, disciplina, strpnost, koncentracija, medsebojna pomoč in sodelovanje, pripadnost, moštveni duh... Le tako bomo lahko skupaj s trdim, strpnim in zagnanim delom želi uspehe, ki jih vsi mi že nestrpno pričakujemo.

 

Tadej Levstek

Trening tekme, ŠC Ribnica, 14. 11. 2009

 
Comments