DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

"4. Extremov dan futsala" speljan v novi športni dvorani v Sodražici (14.10.2012)

objavljeno: 15. okt. 2012 23:13 avtor: Športno društvo Extrem   [ posodobil 15. okt. 2012 23:15 Športno društvo Extrem ]
V nedeljo, 14. oktobra 2012, smo v Športnem društvu Extrem organizirali tradicionalni že četrti po vrsti »Extremov dan futsala«. Dogodek je bil je namenjen starostnim kategorijam U13, U15, U18 in U21. V vsaki starostni kategoriji je bil speljan turnir, na katerem so se pomerile naše ekipe z ekipami sosednjih in drugih povabljenih klubov, s katerimi dobro sodelujemo. Tekmovanje je potekalo od 9.00 pa vse do 21.00. Poseben čar tega tekmovanja je bil letos, ko smo se s temi starostnimi kategorijami prvič preizkusili v tekmovanjih v prečudoviti novi športni dvorani v Sodražici. Da je bila pred štirimi leti, ko smo s temi tekmovanji pričeli, to resnično prava poteza, se je izkazalo tudi letos, saj smo videli izredno lepe, napete in nadvse dramatične tekme. Tekmovanje je pokazalo, da si tudi mladina še kako želi futsal tekem. Bil je hkrati tudi dober test pripravljenosti vseh ekip pred samim pričetkom tekmovanj v državnih prvenstvih, ki se nekatera pričnejo že naslednji vikend.

 

Že v zgodnjih jutranjih urah so se zbrali igralci U13. Na turnirju so nastopile štiri ekipe Fragmat Extrem A, Fragmat Extrem B, Fragmat Extrem C. Največ so pokazali igralci futsal kluba Dobrepolje.

Takoj za njimi so svoje futsal znanje preizkusili igralci U15. Tudi tu so bile štiri ekipe. (Fragmat Extrem A, Fragmat Extrem B, Futsal klub Dobrepolje A, Futsal klub Dobrepolje B.

Tu so največ pokazali Extremovci, ki so osvojili prvo in drugo mesto, tretje in četrto je pripadlo Dobrepolju.

Za njimi so na parket v zgodnjih popoldanskih urah pritekli igralci U18. Na turnirju so nastopile ekipe: FSK Stripy (Škofja Loka), KMN Vuko (Ljubjana), , Futsal klub Dobrepolje, FC Bronx Škofije, Fragmat Extrem A, Fragmat Extrem B. Igrali so po sistemu vsak z vsakim v dveh skupinah. Drugo uvrščeni ekipi sta nato odigrali še tekmo za tretje mesto, prvo uvrščeni pa sta igrali finale. Tekmo za tretje mesto sta odigrali ekipi Fragmat Extrem B in FC Bronx Škofije, kjer so bili Škofjoti boljši po izvajanju kazenskih strelov in so tako osvojili pokal  za tretje mesto. V velikem finalu sta se pomerila FSK Stripy in Futsal klub Dobrepolje. V zelo izenačeni in napeti tekmi, ki se je ravno tako končala brez zmagovalca (1:1), so zopet odločali kazenski streli, kjer so imeli nekoliko več športne sreče igralci iz Dobrepolja, ki so tako osvojili pokal za prvo mesto.

Kot zadnji pa so se med seboj pomerili igralci U21. Tudi tu se je videlo, da si igralci močno želijo, da se državno prvenstvo vendarle že začne. Videli smo izredno izenačene vse štiri ekipe, kjer so o potniku v veliki finale zopet odločali kazenski streli.

Fragmat Extrem   0 : 0    FSK Stripy    (0:0)       4:3, po kazenskih strelih

FC Bronx               2 :  2    KMN Vuko  (1:1)        4:5 po kazenskih strelih

 

tekma za tretje mesto 

FSK Stripy 1  : 2   FC Bronx   (0:1)

 

Finale 

Fragmat Extrem   1 : 3  KMN Vuko (1:2)

 

Bili smo priča lepim in napetim futsal predstavam, ki so jih pokazale vse ekipe. Tako, da lahko z velikim optimizmom pričakujemo tudi tekmovanja državnih prvenstev, ki se bodo kmalu pričela.

Vse tekme so potekale v duhu fair playa, tako, da smo dobili pozitivni vtis, da si mladi resnično želijo tekem, kar je dobro in lahko si le želimo, da bo takih  prireditev, kjer dobi tudi mladina svoj prostor in svoje mesto tudi v bodoče še več.

 

Letos je ta dogodek tudi lepo sovpadal s »Slovenskim dnevom športa«, ki je vsako leto 15. oktobra (15. oktobra 1991 je bilo ustanovljeno samostojno slovensko olimpijsko gibanje) in bomo tudi naslednje leto planirali že 5. Extremov dan futsala na sredi meseca oktobra.

 Tadej Levstek

4. Extremov dan futsala ‎(14. 10. 2012)‎


Comments