DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Članice: Še en uspešno izveden turnir

objavljeno: 3. feb. 2014 09:05 avtor: Aljoša Kous PR ŠD Extrem   [ posodobljeno 3. feb. 2014 09:59 ]
Včeraj je potekal še 5. turnir v ženski članski kategoriji. Kljub drastičnim vremenskim razmeram so na tekmo prispele vse ekipe. Tudi elektrika nam je bila naklonjena, turnir pa se je pričel z 45 minutno zakasnitvijo. 

Zopet smo bili priča borbenosti in željo po zmagah vseh ekip. V prvi tekmi pa so se srečale domačinke z Kalc Vizijo. Naše domačinke so na samem začetku tekme imele celo priložnost iz 6m, toda vratnica je prepričala Mateji Zabukovec, da se vpiše med strelke. Po prvih 7. minutah so gostje le strle odpor domačink in pričele polniti mrežo. V 3. minutah je hat-trick dosegla Martić, Simčić pa je v 13. minuti dosegla zadetek za rezultat 4:0. Mateja Zabukovec pa je z diagonalnim strelom matirala gostujočo vratarko in po polčasu je rezultat bil 1:4. Naše so v drugem polčasu pričele agresivno in prek Lare Jelić v 17. minuti zmanjšale zaostanek. V nadaljevanju pa sta se razgrele dvojčici Paliska, ki sta v 21., 22., in 26. minuti povišale rezultat na 2:7, dokončala pa je Simčić v 29. minuti. 

V drugi tekmi sta se pomerili ekipi KMN Slovenske Gorice in ŽNK Celje. Tekma je bila vseskozi izenačena, kazalo je na neodločen rezultat, punce iz Slovenskih Goric pa so v 30. minuti storile nespameten prekršek, ki je bil že njihov šesti, kaznovala pa jih je Kos iz 10 m, njen strel je bil neobranljiv. 

V tretji tekmi so se srečali KMN Slovenske Gorice in Kalc Vizija. Utrujenost pri Slovenskih Goricah se je še kako poznala, igralke Kalc Vizije pa so s svojo klaso premočan nasprotnik. Rezultat ob koncu je ponazarjal 2:10 v prid slednjih, vse pa se je vrtelo okoli Martićeve (4 gole) in dvojčic Paliska (4 gole). 

V zadnji tekmi so se pomerile zopet naše s Celjankami. V 12. minuti celo povedle prek Rusove, hitro pa so Celjanke odgovorile v 13. minuti prek Cenejeve. Naše so se dodobra upirale imele nemalo priložnosti, 2 vratnici so Celjanke rešile pred porazom, no zbranost in fizična kondiciji je bila na strani gostij, ki so prek v zadnjih 3 minutah dosegle 3 zadetke prek Kos, Vetrih in Voge. 1:4 pa je bil končni rezultat.

Nemalo ljudi se je nabralo in navijalo za naše punce, kar so jih igralke nagradile na koncu tekme z bučnim ploskanjem in pozdravom pod tribunami. Definitivno lahko od njih pričakujemo še marsikaj, predvsem pa je pomembno, da bodo z trdno voljo nadaljevale borbenost iz tekme v tekmo. 

Aljoša Kous

Comments