DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Člani: derbi prvo uvrščenih ekip na lestvici pripadel domačim Extremovcem!

objavljeno: 22. nov. 2013 14:16 avtor: Dominik Bartol   [ posodobljeno 25. nov. 2013 06:39 ]

Gledalci v dvorani ŠD Sodražica so si lahko v petek (22.11.2013), ki je postal že reden termin za ligaške tekme Extremovcev, ogledali srečanje vodilnih moštev na lestvici. Domačemu Fragmat Extremu, ki je še neporažen v letošnji sezoni, so na nasprotni strani stali igralci Keblja Mibus Prevozi, ki do tega srečanja niso še oddali točke v prvenstvu. To se je tokrat spremenilo, saj so domači kljub odsotnosti dveh pomembnih igralcev Jureta Kordiša in Grege Janeša (manjkala sta zaradi parnih rumenih kartonov) pokazali karakter, ter prišli do precej prepričljive zmage s 4:1. Za domače je dvakrat zadel Mitja Zbačnik, po enkrat pa sta bila natančna še Dejan Trdan in Uroš Arko. Z zmago se je Fragmat Extrem ponovno povzpel na sam vrh 2. SFL.


POROČILO:

Da so domači igralci v srečanje krenili zelo odločno je nakazal že Matej Gregorič, ki se je že po 20 sekundah srečanja znašel v odlični priložnosti, potem ko je na sredini ukradel žogo enemu od gostov, je prišel sam pred vrata, ter se soočil z vratarjem Petrom Ordarjem, ki mu je strel obranil. Borut Šket se je nenadoma znašel sam pred vrati domačega čuvaja Vida Severja, ki se je izkazal z odličnim posredovanjem, tekla je 6. minuta. Mitja Zbačnik je v 8. minuti ukradel žogo, ter sam potegnil proti nasprotnim vratom, pomeril v levi spodnji kot ter povedel svoje moštvo v vodstvo z 1:0. Jaka Jager je tekom 11 minute izvajal prosti strel, Dejan Trdan je bil dovolj zbran da je udarec blokiral, v nasprotnem primeru bi bilo zelo nevarno pred vrati domačih. Prav Dejan Trdan je minuto kasneje prišel do žoge še na svoji polovici igrišča, z Suvadom Okićem je odigral dvojno podajo, ter jo pretvoril v zadetek z natančnim strelom v levi kot vrat - 2:0. Extremovci so na srečanju prestregli precej žog, eno izmed njih je v akciji tekom 12. minute uspelo Mateju Gregoriču, kateri je prišel pred nasprotnikovega vratarja, počakal Suvada Okića in  mu podal, slednjemu pa so v zadnjem hipu Oplotničani še blokirali udarec. Igralci Keblja so v 14. minuti izvajali kot, Gorazd Fridrih je v srcu kazenskega prostora poiskal Jurčka Klinca, kateremu je znižanje rezultata preprečil Vid Sever. V isti minuti so imeli priložnost za zadetek tudi domači, natančneje Mitja Zbačnik, kateri je prestregel žogo, ter po levi strani krenil v prodor, ko se je naposled srečal še z vratarjem ga tokrat ni uspel premagati. A ga je zato premagal že v naslednji akciji, ko je Nikola Jelić z dolgo podajo poiskal Marka Mateliča, kateri je nato s podajo z strani v kazenskem prostoru poiskal prav Mitjo Zbačnika, ki je žogo le še potisnil v mrežo za vodstvo domačih s 3:0. Minuto kasneje je sledila prečudovita akcija domačih v kateri so bili udeleženi vsi domači igralci, ki so bili takrat na igrišču: Marko Matelič - Matej Gregorič - Uroš Arko - Dejan Trdan in ponovno Uroš Arko, ki je žogo dobesedno porinil v mrežo za kronanje dobre igre - 4:0. Jaka Jager, igralec gostov, je imel v 19. minuti veliko prostora, ki ga je izkoristil z natančnim in močnim strelom v zgornji levi kot, Vid Sever pa se je na nasprotni strani izkazal z pravo pantersko obrambo. Tekom zadnje minute v 1. polčasu je Matej Gregorič krenil v protinapad po levi strani, v kazenskem prostoru je poiskal Marka Mateliča, ki je bil sam pred vratarjem Ortarjem, kateri je vknjižil novo obrambo.


Smo že pri zabeleženih akcijah v 2. polčasu. Gostje so bili primorani zaradi zaostanka še bolj pritisniti, a jim ni uspelo narediti preobrata, saj so Extremovci uspešno zaustavljali njihove napade. Borut Šket je prestregel žogo domačim in v lepo priložnost spravil svojega soigralca, Gorazda Fridriha, ki pa ni uspel zadeti. V individualni akciji se je tekom 22. minute znašel Jurček Klinc, preigral je svojega čuvaja nato pa je njegov strel zletel mimo leve vratnice. Nikola Jelić je tekom 24. minute zopet z uspešno dolgo podajo tokrat zaposlil Mitjo Zbačnika, kateri je podaljšal podajo iz leve strani na desno, kjer je do udarca prišel Uroš Arko, ki je sprožil iz prve, po tleh na desno vratnico, Andrej Brbre pa se je izkazal z lepo obrambo. Nekaj trenutkov kasneje je Uroš Arko po akciji iz kota zaposlil Mateja Gregoriča, ki je poizkušal z udarcem na prvo vratnico, gostujoči vratar Brbre pa je bil zopet na mestu. Tekla je 28. minuta, ko je Tomislav Pučnik poiskal Robija Habjana, kateri je poizkušal s strelom iz obrata, vendar je bil Sever zopet na mestu. Z 28. minuto so Oplotničani poizkušali z igro z vratarjem (Borutom Šketom) v polju, kar bi v 30. minuti kmalu uspela kaznovati najprej Uroš Arko iz 25 metrov, nato pa še Matej Gregorič z 35 metrov razdalje, a sta bila njuna poizkusa malenkost premalo natančna. Borut Šket je nenadoma poizkusil z nevarnim udarcem z razdalje, ter stresel stičišče vratnice in prečke, žoga se je nato odbila nazaj v igralno polje, tekla pa je 31. minuta. V naslednji akciji, tokrat na domači strani se je v lepi akciji znašel kapetan domačih Marko Matelič, kateremu je uspelo preigrati vratarja, a se je znašel v mrtvem kotu, tako ni uspel priti do ugodnega položaja za udarec in po akciji se rezultat ni spremenil. V 32. minuti si je Gorazd Fridrih prislužil rdeč karton zaradi brezobzirne igre. Kapetan Oplotničanov Kristjan Fridrih je v 35. minuti zaposlil Jagra, slednji pa je poizkušal z udarcem v sam levi zgornji kot, z razdalje kakih 8 metrov, a je udarec Vidu Severju uspelo ukrotiti. V 37. minuti je Mitja Zbačnik lepo priložnost za zadetek pripravil Urošu Arku, ki je iz razdalje začetka kazenskega prostora tokrat meril prek vrat. Na koncu so igralci Keblja vendarle zadeli častni zadetek, v 38. minuti je to uspelo
Jurčku Klincu, ki je pri izvajanju prostega udarca v zidu domačih uspel poiskati praznino in žogo poslal v mrežo za 4:1.    


Fragmat Extrem: Dejan Vesel (V), Uroš Arko (17 min), Jaka Debeljak, Marko Matelič (K), Mitja Zbačnik (10 min, 16 min), Matej Gregorič, Nikola Jelić, Suvad Okić, Vid Sever (V), Dejan Trdan (12 min). 
Kebelj Mibus Prevozi: Andrej Brbre (V), Franc Videčnik, Gorazd Fridrih, Kristijan Fridrih (K), Tomislav Pučnik, Borut Šket, Jurček Klinc (38 min), Peter Ortar (V), Robi Habjan, Jager Jaka. 


Predstavnik kluba: Tom Lavrič                    Robi Gosnik (Kebelj)
Trener: Zoran Tesko                                     Drago Adamič (Kebelj)
Fizioterapevtka: Anita Dolšak
Vodja Varnosti: Fadil Okić
Napovedovalec: Srečko Vrbinc
Časomerilec: Gašper Mihelič

Sodnika: Aleš Drobnak in Venco Zašev
Delegat: Teodor Plaznik


Lestvica po 6. odigranem krogu v 2. SFL

M

Ekipa

Tekme

Točke

+ -

1

Fragmat Extrem

5

13

+13

2

Kebelj Mibus Prevozi

5

12

+10

3

KIX Ajdovščina

5

7

+4

4

IRBIS PH Ilirska Bistrica

5

6

-3

5

KMN Benedikt

4

6

-3

6

Stripy Inštalacije Derlink

5

4

-8

7

Futsal klub Dobrepolje

5

1

-13

 

Člani: 6.krog 2. SFL: Fragmat Extrem - Kebelj Mibus Prevozi


Poročilo pripravil: Dominik Bartol
Comments