DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Člani: Dostojen odpor proti vodilnemu Vuku

objavljeno: 12. dec. 2011 00:52 avtor: Športno društvo Extrem   [ posodobljeno 12. dec. 2011 01:14 ]
Zaradi zasedenosti ribniške športne dvorane so morali extremovci svojo 8. prvenstveno tekmo odigrati v Ljubljani pri vodilni ekipi KMN Vuko Ljubljana. Ekipa se je na pot podala močno zdesetkana, vendar še vedno številčno dovolj kompletna, da se je lahko spustila v tekmo tako kot je potrebno.

Sprva smo odšli v tekmo z veliko spoštljivosti do tekmeca, ki ima v svojih vrstah kar nekaj igralcev, ki so bili mnoga leta v špici slovenskega futsala ( Drobnič, Kurtič, Kurič…).

Ti igralci skupaj preživijo veliko časa namenjenega futsalu, saj velikokrat nastopajo tudi po turnirjih in je bilo opaziti njihovo uigranost. Do 9. minute smo se jim dostojno upirali in iskali svoje priložnosti v protinapadih. Nato pa je prišlo do nekoliko nezbranosti v obrambnih vrstah in nasprotniki je z zadetkom  Denisa Totoškovića povedel z 1:0. Da je potrebno biti v igri ves čas resnično pri stvari, se je videlo še v 12. in 13. minuti, ko sta našo nedisciplino in nezbranost hitro kaznovala najprej kapetan Gorazd Kurić in nato še Miodrag Vujovič. Na semaforju je pisalo 3:0.

Ti zadetki so bili resnično dobljeni prepoceni in velja jih v bodoče odpraviti, kajti to nas potem tepe in spremeni cel potek srečanja.

Po treh dobljenih zadetkih je sledila minuta odmora, ko so se domenili, da bodo nasprotnika napadli že močno na njihovi polovici. To je mladi vrsti dalo energije in poleta. Dobro so napadli nasprotnika, ki se ob taki visoki obrambi ni najbolje znašel. Priigrali so si dve lepi priložnosti, ki pa jih tako kapetan Uroš Arko kot Timotej Zakrajšek nista zaključila ravno najbolje in ostalo je pri izidu 3:0.

V drugi polčas smo odšli s podobno taktiko, ki nam je dobro uspevala, zopet smo si nanizali nekaj lepih priložnosti, žoga pa kot po pravilu sedaj že nekaj naših tekem ni hotela v gostujočo mrežo. Miha Čampa, ki svoj strelski prvenec še čaka se je sam znašel pred vratarjem, ki je bil tokrat spretnejši. No v 23. minuti pa smo imeli tudi nekaj športne sreče, ko se je žoga srečno odbila do Timoteja Zakrajška, ki je iz neposredne bližine še osmič letos zadel za znižanje izida na 1:3. To nam je dalo novih moči. Ključni moment tekme pa se je zgodil v 31. minuti je Timotej Zakrajšek prejel žogo na nasprotnikovi polovici, bliskovito je krenil proti nasprotnikovim vratom, ko ga je od zadaj povlekel domači branilec, sodnikova piščalka pa je ostala nema, čeprav je velika večina s Timotejem na čelu trdila, da je sodnik ob prekršku celo zapiskal. To je našega napadalca tako zmedlo, da se je ustavil, nasprotnik pa je to takoj kaznoval. Žogo, je hitro odložil v protinapad, kjer se je sam pred naši vratarjem znašel Nenad Kurtić, ki je našega vratarja rutinirano preigral in izid  povišal na končnih 1:4.

Zaslužena zmaga Vuka je tako ostala v Ljubljani. Našo mlado izbrano vrsto pa velja pohvaliti za pristop, borbenost in disciplino, ki je bila v drugem polčasu na dosti boljšem nivoju kot v prvem. Tako, da bojazni ni, gremo naprej, morda se nam sreča nasmehne že v naslednjem prvenstvenem krogu, ko odhajamo k ekipi Benedikta, s katero bomo igrali že v sredo 14. 12. 2011 ob 20.00. Novim zmagam nasproti dajmo Extremmmmm!!!! 


Foto: kapodol.com

Comments