DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Člani: Extremovci do točke v domači dvorani

objavljeno: 17. jan. 2012 01:33 avtor: Športno društvo Extrem   [ posodobljeno 17. jan. 2012 01:35 ]
Čeprav bi si tokrat igralci zaslužili ves izkupiček moramo biti zadovoljni tudi z neodločenim rezultatom, ki še vedno ponuja priključek v zgornjo polovico prvenstvene lestvice. V petek 13.1.2012 smo v ribniški športni dvorani pred 170 gledalci gostili ekipo ŠD Brezje, ki prihaja iz mariborske prestolnice. 
ExtremTomaz
Igralci so odšli v tekmo tako kot vedno zelo odločno in samozavestno. To se jim je obrestovalo že v 44 sekundi srečanja, ko je iz desna strani strel proti vratom sprožil Čampa Miha in zadel za 1:0. Gostujočega vratarja je žoga nekoliko presenetila in končala za njegovim hrbtom. Kmalu za tem sta lepo kombinirala Gregorič Matej in Janeš Grega. Matej je krenil po krilu in sprožil strel proti vratom, kjer se je sam znašel Kordiš Jure. Žoga je bila nekoliko prehitra in ostalo je pri vodstvu z 1:0. Naši igralci so bili v napadu zelo razpoloženi. Pripravili so si zelo veliko priložnosti. V 9. minuti je prišla tudi večja napaka v domači vrsti, ki jo je znal izkoristiti Ferk Mitja, ki je izid poravnal na 1:1. To naše igralce ni zmedlo, kajti le dobre pol minute so potrebovali, da so zopet povedli. Po lepi dvojni podaji  med dvojico Gregorič – Janeš, je Grega lepo zaposlil Kordiša, ki se je otresel svojega branilca in iz neposredne bližin matiral  odličnega gostujočega vratarja, ki je bil tokrat brez moči. Tako je bil  izid v 10. minuti povišan na 2:1. Ključni moment srečanja pa je bil ko se je Čampa Miha na sredini igrišča dokopal do žoge in jo hitro podaljšal do Kordiša. Ta dva igralca sta nato sama krenila proti gostujočim vratom. Na koncu ko smo že vsi pričakovali zadetek, pa se je stvar zalomila in iz povišanega vodstva, ki bi najverjetneje preobrnil tekmo v povsem drugo smer ni bilo nič. Priložnosti pa so se še kar vrstile. Ko so bili v nevarnem napadu gostje jim je veselje z lepo obrambo preprečil Okič Smajil, žogo je hitro pobral in vrgel v protinapad, kjer se je danes odlično razpoloženi Gregorič Matej lepo otresel svojega branilca in sam krenil proti gostujočim vratom, zopet je bil vratar uspešnejši. Tako se je prvi polčas po številnih neizkoriščenih priložnostih končal z minimalnim vodstvom 2:1.
V drugem polčasu pa se je igra še bolj razživela. Gostje so nas pokrivali tudi po celotnem igrišču. Imeli so kar nekaj lepih priložnosti, kjer pa žoga ni hotela v mrežo morda tudi za voljo Smajila, ki je kar nekajkrat zanesljivo posredoval. No v 27. minuti pa so te svoje dobre minute lepo izkoristili tudi gostje, ko so po lepi kombinaciji lepo izigrali našo obrambo in iz neposredne bližine je Frumen Gregor izid poravnal na 2:2. Naši igralci so še bolj pritisnili, si priigrali še vsaj pet priložnosti iz katerih smo pričakovali, da bo vsaj ena žoga končala v mreži. Vendar enostavno kot zakleto nam je morda tokrat tudi športna sreča malček obrnila hrbet. Vse do zadnjega sodnikovega žvižga igralci niso obupali in igrali tako, kot se za barve svojega kluba spodobi za kar jim gredo vse pohvale in čestitke.
Za igro velja pohvaliti tako domače igralce, kot gostujoče, saj sta obe ekipi prikazali zelo dinamičen, tehnično taktično dokaj dober futsal, kjer pa tudi priložnosti ni manjkalo ne na eni ne na drugi strani. Zato se nadejamo, da bomo s takšno igro še nadaljevali in osvajali točke, morda že na  naslednjem srečanju v petek 20.1.2012, ko gostujemo pri ekipi FSK Stripy v Škofji Loki. 

Comments