DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Člani: Extremovci klonili pred domačimi gledalci

objavljeno: 19. mar. 2012 09:57 avtor: Športno društvo Extrem

Srečanje 18. kroga 2.SFL se je odigralo že dan poprej 16.3.2012, kot je bilo prvotno planirano. Ekipa Kmn Slovenske Gorice je pripotovala v ribniško dvorano dokaj oslabljena, saj sta na klopi za rezervne igralce sedela le dva gostujoča igralca. Našim igralcem pa sta manjkala

Jure Kordiš in Matej Gregorič, ki sta imela prepoved nastopa zaradi prejetih kartonov.

Na začetku srečanja se njuna odsotnost niti ni kaj dosti poznala, saj je šlo našim igralcem vse kot po maslu. Že v 2. minuti nas je v vodstvo z 1:0 popeljal kapetan Uroš Arko. Le minuto za njim pa je rezultat na 2:0 povišal Miha Čampa. No gostje so na prve šoke le odgovorili in pričeli tudi ogrožati domača vrata. Naši igralci pa so še vedno igrali dovolj zbrano. To se jim je povrnilo v 12. minuti, ko so izpeljali lepo akcijo in jo kronali še z drugim zadetkom Uroša Arka za povišanje vodstva na 3:0. Ko je vse lepo kazalo, pa je še v isti minuti gostom uspelo izid znižati na 3:1, po napaki v domači obrambi, ki je bila premalo odločna in agresivna. To je izkoristil gostujoči igralec Blaž Živko in žogo potisnil skozi noge za hrbet Smajila Okiča. Le štiri minute so gostje potrebovali, da so naredili priključek. Izvedli so prosti udarec, kjer so bili naši igralci nekoliko slabše postavljeni, kar je presenetilo domačega vratarja in rezultat je bil znižan na 3:2. Zadetek za goste je prispeval Aleš Lašič Zavadlal. To je bil tudi končni izid prvega polčasa.

Drugi polčas se ni pričel niti malo po naših željah. Gostujočim igralcem se je puščalo vse preveč svobode bodisi pri kombiniranju celotne četvorke bodisi pri izvajanju individualnih akcij. Ena takih se je zgodila ko so šli naši igralci v hiter napad, žoga se je odložila naravnost na noge gostom, kar so izkoristili in pohiteli v hiter protinapad 3:2. Naša igralca se v obrambnih nalogah nista najbolje znašla, kar je izkoristil Blaž Živko, ki je lepo zadel v desni zgornji kot tokrat nemočnega Smajila. In rezultat je bil v 24. minuti izenačen na 3:3. Naši igralci se vseeno še niso predali, saj je v 26. minuti ekipo ponovno v vodstvo s 4:3 popeljal Miha Čampa. To pa je trajalo le dobri dve minuti, ko je veliko domačo napako izkoristil Marko Dobaja in rezultat je bil v 28. minuti ponovno izenačen na 4:4. V 32. minuti so naši igralci zopet storili prekršek v bližini svojih vrat, kar je izkoristil še drugič na tej tekmi Aleš Lašič Zavadlal in matiral Smajila, ki tokrat ni najbolje od reagiral pri strelu in gostje so prišli v vodstvo z 4:5. Naši igralci so zopet pokazali slabost na tej tekmi kar so gostje še enkrat kaznovali. V igri 2:2 sta gostujoča igralca z dvojno podajo, ki je bila izvedena kar s peto lepo izigrala naša branilca in tako je Aleš Lašič Zavadlal še tretjič na tem srečanju rutinirano zadel za povišanje vodstva na 4:6. Pisala se je 34. minuta. Domači trener se je takoj po prejetem zadetku odločil za igri z vratarjem v polju. Tudi igra z vratarjem, ki naj bi bila nekakšna terenska premoč se ni kaj dosti obrestovala. Je pa imel veliko priložnost v 37. minuti Mitja Mihelič, da iz šestega akumuliranega prekrška rezultat zniža le na gol zaostanka, a tudi njegov strel je končal žal mimo gostujočih vrat. Da je rek kdor ne da dobi resničen, se je izkazalo v 38. minuti, ko je našo napako kaznoval najboljši strelec državnega prvenstva Bojan Klemenčič, ki se je z žogo kar sam zapeljal v domača vrata in izid povišal na 4:7. Le minuto za tem pa je s prekrasnim zadetkom rezultat nekoliko znižal Miha Čampa, bilo je 5:7. Še vedno smo poskušali z vratarjem v polju, bili nekoliko podjetnejši a neodločni, bilo je premalo strelov proti gostujočim vratom. V zadnji minuti pa smo še enkrat pokazali našo naivnost in slabost na tem srečanju, ko smo še enkrat izpadli v igri 2:2, kar je še enkrat kaznoval Bojan Klemenčič in postavil končni izid srečanja 5:8.

Našim igralcem ne gre nič kaj oporekati, kajti borili so se po svojih najboljših močeh. Vidi pa se, da se še kako pozna vsak igralec, ki iz takih ali drugačnih vzrokov izostane, saj se lahko do želenega rezultata pride le z maksimalnim pristopom, ki mora trajat skozi vse srečanje za kar pa je seveda potrebno zadostno število kvalitetnih igralcev, ki so pravi takrat, ko se od njih to zahteva. Še vedno se pojavlja vse preveč napak v obrambnih vrstah, kar povzroča tudi probleme v fazi napada, kjer ni tako enostavno kar zadevati. Potrebno bo popraviti igro v obrambi pa bodo tudi točke še prišle. Na poraz bo potrebno kar hitro pozabiti, saj je v sredo že nova preizkušnja, ko v Ribnico prihaja ekipa KMN Vuko, ki je vodilno moštvo na lestvici. Na tem srečanju ne bosta mogla nastopiti porumenela Marko Matelič in Miha Čampa, v ekipo pa se vračata Jure in Matej.

Gremo dalje extremmmmmmmmmm!!!!!!

Comments