DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Člani: Extremovci poraženi v Škofji Loki

objavljeno: 24. jan. 2012 06:01 avtor: Športno društvo Extrem   [ posodobljeno 24. jan. 2012 06:02 ]
Člani Extrema so v petek, 20. 1. 2012, gostovali pri ekipi FSK Stripy, ki prihaja iz Škofje Loke oz. bolje rečeno iz kraja Trata, kjer imajo tudi novo športno dvorano v kateri igrajo domače tekme. Extremovci so v 13. prvenstveni  krog odšli na pot v popolni zasedbi, ki jo je dodatno okrepil domačin Mitja Mihelič, ki se je tako po nekaj letih igranja v drugih slovenskih klubih vrnil v staro jato, saj je nazaj domov prestopil iz Predilnice Litije.

Extremovci so odšli v tekmo močno samozavestni z eno samo željo, tekmo dobiti, to je bil tudi osnovni cilj, ki se jim  tokrat ni izšel. Že takoj v prvi minuti se je videlo, da se bodo domačini zaprli in čakali svoje priložnosti v protinapadih. Tako se je tudi zgodilo, ko so Extremovci v enem izmed takih napadov, ko so narekovali ritem igre žogo napačno podali in domači igralec Emir Midžan se je sam spustil po desnem krilu proti Smajilovim vratom, lepo je zadel in tako domače popeljal v vodstvo z 1:0. Extremovce to ni preveč zmedlo, še naprej so narekovali ritem in tempo igre. Nekih izraziti priložnosti za zadetek pa vseeno ni bilo, kajti nasprotnik je s svojo taktiko zelo dobro odgovarjal. Nekaj strelov, ki so jih sprožili proti domačim vratom pa je končalo bodisi mimo vrat ali pa je bil na pravem mestu domači vratar, ki je deloval zelo razpoloženo. No plod tako napadalne igre pa je bila še ena napaka, ko je domačin žogo izbijal v paniki izpred svoje devet metrovke, to je presenetilo Smajila, ki je stal nekoliko morda tudi preveč iz svojih vrat, žoga ga je na začudenje vseh preletela in končala v mreži. Pisala se je 9. minuta, ko so domačini po tem precej nenavadnem in za Anžeta Česna, ki je bil danes najboljši posameznik na igrišču srečnem zadetku že vodili z 2:0. Ta zadetek je bil ključni moment, ki je Extremovce močno vrgel iz ritma, ki so ga narekovali, saj bi se tekma zagotovo lahko odvijala precej drugače in bolj mirno,  a tudi take stvari se dogajajo in jih je potrebno kaj hitro sprejeti. Tako so se po nekaj minutnem šoku, ko igra nikakor ni in ni stekla vendarle pobrali. Zopet so bili živahni v napadu nekoliko slabši v fazi branjenja, saj jim presing pokrivanje ni šlo tako dobro od nog kot so si želeli, saj so stali vse preveč od nasprotnika, ki si je tako žogo brez težav z lahkoto odlagal, oz. zadrževal. V še enem izmed domačih napadov je žoga v 18. minuti še tretjič končala za Extremovimi vrati. Extremovci so si zabili kar avto gol, ki se je zapisal Marku Bubniču in rezultat je bil povišan na 3:0. Da pa je bil to resnično slab dan, se je videlo le nekaj sekund zatem ko so domačini še enkrat izvedli hiter napad, ko je rezultat na 4:0 povišal še enkrat Emir Midžan. No v zadnji minuti pa je lepo izvedena akcija Extremovcev končno le našla pot v mrežo, ko je rezultat na 4:1 znižal Marko Matelič.

V drugi polčas so krenili še bolj odločno z eno samo mislijo, čim prej zadeti in si tako morda še ustvariti možnost rezultatskega priključka. Začeli so zopet zelo napadalno, domačini pa so bili po že znanem receptu vsi zbiti na desetih metrih, kjer so čakali na svoje priložnosti, ki se jim bodo ob dobri obrambni igri morda ponudile. Pisala se je 23. minuta, ko so se  Extremovci dobro ubranili, sledil je hiter protinapad, kjer je sodelovala celotna Extremova četvorka, ki je akcijo lepo izpeljala in Grega Janeš je zadel za 4:2. Dobili so občutek, da se še lahko priključijo. To se je čutilo pri igralcih, kajti opaziti je bilo veliko željo po čim hitrejšem znižanju. Še naprej so vršili pritisk proti domačim vratom. V 29. minuti je sledil hiter protinapad Extrema. Pred domačim golom je sledil zaključek v igri 3:1, ko je bil domači vratar že premagan pa je domači branilec žogo izbil iz same golove črte in tako z znižanjem rezultata ni bilo nič. Kmalu zatem je imel Grega Janeš še eno lepo priložnost a žoga iz šestih metrov žal ni našla poti do cilja. Tako so v zadnjih pet minut odšli v igro še z letečim vratarjem. Vse so stavili v napad, da vendarle še malo znižajo izid. Še niso dobro pričeli z  to igro, ko so si že priigrali nepotrebno napako, ko je nezbranost ali morda neodločnost kaznoval z zadetkom čez celo igrišče še tretjič danes Emir Midžan. Rezultat je bil tako v 35. minuti 5:2. Le minuto zatem je zadel Jure Kordiš in znižal na 5:3. Extrem je še naprej  napadal. To se je obrestovalo v 40. minuti, saj je Janež Grega še enkrat zadel in znižal na 5:4. Imeli so še nekaj upanja, da se izid vendarle morda izenači. Do konca je bilo še nekaj sekund. Zadnjih pet sekund do konca so si priigrali še prosti udarec, kjer pa si ni izteklo po Extremovih željah in tako so se domačini veselili povsem zaslužene zmage, saj so bili v tej tekmi veliko bolj modri predvsem v svoji taktični zamisli, med tem, ko so Extremovci morda pregoreli v preveliki želji. Vendar kljub temu igra ni bila tako slaba, da bi bila potrebna kakršna koli panika oz. kritika, le previdnost v fazi napadanja bo potrebno popraviti, pa se bodo lahko povsem enakovredno kosali tudi z na papirju boljšimi nasprotniki. Ena takih priložnosti, da pokažejo kaj so se iz te tekme naučili bo že to soboto, 27. 1. 2012, ko v Ribnici ob 19.00 gostijo ekipo iz Sevnice, ki zaseda trenutno visoko tretje mesto na prvenstveni lestvici. Sevničani so v tem srečanju nesporni favoriti, katerim bodo poskusili še enkrat v tej sezoni odščipniti točko ali morda še kaj več.

Vsi navijači ste lepo vabljeni, da jim pomagate v čim večjem številu.

Gremo extremmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments