DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Člani: Extremovci s srcem in »veseljem« do zlata; navijaško vzdušje nov mejnik Extrema

objavljeno: 7. apr. 2014 12:30 avtor: Športno društvo Extrem

Foto: Frenk Arko

V soboto, 5.4.2014, je bila na sporedu zadnja tekma 2. SFL za Extrem, ki je tudi odločala o prvaku. Fragmat Extrem je bil z 2-4 boljši od gostiteljev Kebelj Mibus prevozi in tako prepričljivo osvojil 2. SFL. V Oplotnico se je moštvo odpravilo skupaj z navijači s skupnim prevozom. Burno je bilo že na avtobusu saj so privrženci počasi stopnjevali svoj ritem in dvigovali igralski tlak, ki je do prihoda pred dvorano Milenij narastel do pravega nivoja. Extrem je prispel v polni zasedbi, manjkal je le prvi vratar Sever, v postavo pa se niso uvrstili Čampa, Debeljak in Okić. 
Extrem je takoj napadel na vso moč in si takoj priigral dve polpriložnosti, ki sicer niso rezultirale, vendar že v 4. minuti je Janeš po podaji Kordiša iz sredine, z leve zadel za 0-1 in poživil svoje navijače. Po zadetku so gostitelji dvigovali pritisk in v 6. minuti po prekršku vratarja Frana v kazenskem prostoru, prišli do kazenskega strela. Klinc je izvajal in zadel za poravnanje na 1-1, vendar Extremovci navijače niso pustili prav dolgo čakati na novo veselje, saj je Kordiš že v 9. minuti v samostojnem prodoru po desni matiral vratarja za povišanje na 1-2. Kebelj je ponovno napadel s svojo značilno igro, ki meji na borilne veščine, s pomočjo komolcev, medtem so se vrstili tudi prekrški na obeh straneh in v enemu od njih si je Arko prislužil tudi karton. Postajalo je vroče na igrišču in ob njem, 13. minuta je bila v teku, ko je Šket z izstrelkom iz oddaljenosti ponovno poravnal na 2-2. Po nekaj poskusih gostiteljev, da preidejo v vodstvo, je v enemu od hitrih protinapadov Extrema, grobo namerno s komolcem proti Miheliču posredoval Šket, ki je bil k sreči storjen tik pred Toplakom, zato ga je slednji brez pomisleka poslal med gledalce. Extrem je z igralcem več napadel gostujoča vrata in po nekaj strpnih podajah je Arko v 17. minuti našel orientacijsko postavljenega Jeliča, ki je na semafor zabeležil že tretje vodstvo, ter ponovno razveselil zadovoljstva polno navijaško skupino, bilo je 2-3, ki je bil tudi končni rezultat prvega dela.

Foto: Drago Perko / futsal.si)

Na tribuni so si tekmo ogledali tudi eminentni gostje slovenskega futsala, Tadej Levstek, Vlado Močnik in selektor izbrane državne vrste Andrej Dobovičnik. Drugi del se je začel podobno prvemu, uvodnih 10 minut sta vratarja imela obilo dela, saj so se akcije vrstile na obeh straneh. V 31. minuti pa ponovno poteza borilne veščine, tokrat jo je izvedel Pučnik in ponovno pred očmi delilca pravice Zahoviča, zato le-ta ni imel izbora, tudi Pučnik se je posledično pridružil Šketu na tribuni. Extrem je bil ponovno z igralcem več v polju, kar pa v drugo ni izkoristil. Strateg Tesko je spretno kombiniral z 8 igralci, ki so zvesto sledili napotkom. Moštva so si nizala priložnosti eno za drugo, na vratih pa sta blestela tudi oba vratarja. Do 33. minute ni prišlo do spremembe izida, je pa goriva na žerjavico prilil Franc Videčnik, ki je grobo porinil tokrat zelo mirnega Extremovega stratega, ob tem, ko so na klopi vsi skočili v umiritev strasti, so varnostniki poskrbeli za svojevrsten izpad, saj so brez razloga vdrli v omejeno področje za Extremove navijače in namenoma udarili enega od navijačev, postalo je vroče, vsi so bili na trnih kaj bo zdaj, vendar je posredoval Extremov vodja navijačev in zadevo umiril, napaden navijač Extrema je iz Oplotnice odšel z modricami. V epilogu dogodkov ob klopi pa jo je Extrem odnesel z izključitvijo predstavnika Lavriča in Teska, ne vem zakaj saj slednji je le padel na tla, pri gostiteljih pa je bil izključen le Franc Videčnik, kljub temu da je na Extremovo klop prihrumelo cel kup Kebeljcev, ki so hoteli uporabiti naučene borilne veščine. Zaradi izpada Videčnika, so Extremovci še v tretje zaigrali z igralcem več. Po kaki 10 minutni prekinitvi se je tekma nadaljevala, Extrem je moral nadaljevati brez misleca ekipe, umirjeno in strpno z igralcem več, je žoga potovala od noge do noge, tik pred iztekom kazni pa delirij, 34. minuta se je iztekala ko je Janeš premišljeno in spretno zavrnil žogo nazaj do Arka na desnem krilu, kateri je žogo brezkompromisno z levico poslal v levi spodnji dolgi kot in ponovno so zabrnele sirene in ropotulje v navijaški coni Extrema. Ker so sodniki in delegat imeli polne roke dela, jim morda ni zameriti, da so Arkov rumeni karton za prekršek v 11. minuti prvega dela pripisali kar Mateliču, ki je bil takrat na klopi, tudi Arkov zadetek pa kar Kordišu, ki je bil pol igrišča oddaljen od žoge. Le še dobrih 5 minut je Teskove varovance delilo do vrhunca, Adamič je v nadaljevanju poskusil še z vratarjem v polju, pri čemer se je Extrem dobro upiral in praktično ni dovolil strela proti vratom. Izid je ostal nespremenjen in Extrem je postal zlat. Evforija se je začela, na igrišču in ob njem, neizmerna želja po primatu sezone je rezultirala pozitiven rezultat, kakor tudi neizmerno veselje po doseženem. Po podelitvi je rajanje v eni od bližnjih gostiln trajalo daleč v noč, veselili so se tako igralci kot navijači.
Tekma v pogledu čez prst je bila slabše kvalitete, vendar je bilo vsakemu pravemu poznavalcu futsala evidentno, da je razlog temu tičal le v gostiteljih, saj so se ti pripravili le na fizično onesposobitev hitrih Extremovcev, delovali so kot bi zadnji mesec trenirali borilne veščine, kar za futsal ni dobro, se je pa zaradi njihovih izpadov bolje izšlo Extremu. Mislim da bi se jim bolje izšlo, ko bi trenirali le futsal in bili namesto komolcev raje usmerjeni v igro. 
S tem poročilom se od vas poslavljam in vam želim vesele počitnice.
Frenk Arko

 

Comments