DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Člani: Extrem s polnim izkupičkom iz Benedikta

objavljeno: 19. dec. 2011 03:41 avtor: Športno društvo Extrem   [ posodobljeno 19. dec. 2011 03:42 ]

Čeprav bi se moral predzadnji krog prvenstva 2.SFL igrati v petek smo to extremovci postorili na željo vodstva KMN Benedikt že kar v sredo 14.12.2011. To je bila tekma, ki smo si jo po nekaj zaporednih porazih želeli nujno dobiti za mirno nadaljevanje prvenstva, ki se že nadaljuje 7.1.2012. Na tekmo smo odšli zelo dobro razpoloženi, kar se je kasneje videlo tudi na igrišču.

Naši igralci so prišli na ogrevanje zelo motivirani, kar se je preneslo tudi na tekmo, saj se je videlo, da si močno želijo tistega kar smo se pred srečanjem tudi zmenili. Narekovali smo ritem igre in bili veliko boljši nasprotnik. Domačini paBenediktExtrem
so se izkazali z zelo agresivno, na trenutke celo grobo in nesramno igro, ki pa jo sodnika s kaj več dvema rumenima kartonoma niti nista kaznovala. A naši igralci se niso dali. S prva smo bili v  nekoliko premalo odločni, kar so s pridom izkoriščali domačini in sprožil kar nekaj udarcev proti Smajilu Okiču, ki pa je deloval zelo zanesljivo in zbrano. Tako pa smo dočakali tudi po dolgem času tako želeno vodstvo, ko nas je s svojim prvim zadetkom po enomesečni pavzi v 16. minuti vodstvo z 1:0 popeljal Jure Kordiš, ki se je odločil kljub temu, da poškodba še ni v celoti sanirana, saj bo končno mnenje povedal ortoped, na katerega Jure še čaka, da vseeno pomaga ekipi. Tudi to je dalo ekipi nove energije in moči. Ekipa je delovala kot celota, kjer niti za trenutek ni bil v ospredju posameznik. Tako smo odšli na odmor z minimalnim vodstvom.

V drugem polčasu so se nam zopet pojavile stvari, ki se nam letos naredijo kar prepogosto, ko si tako težko prigarano vodstvo prehitro spustimo iz kontrole. Domačini so izvajali avt, igralec je sprožil neposredni udarec proti našim vratom, ko je žoga nerodno zadela Grega Janeša in izid je bil v 13 sekundi drugega polčasa izenačen na 1:1. Tudi na drugi zadetek domačini niso čakali dolgo, saj so le pet minut zatem zadeli po naši napaki, ko smo se preigravali pred našimi vrati za vodstvo 2:1. Zadel je Fujs Danijel. Pisala se je 26. minuta. Priznati moramo, da smo doživeli pravi šok, ki pa smo ga na srečo z minuto odmora kaj hitro odpravili in še enkrat več pokazali svoj pravi obraz takrat, ko je le ta najbolj potreben. Ni bilo predaje, temveč še bolj zagnana, borbena igra z željo izid čim prej poravnati, kar bi nam dopustilo mirno nadaljevanje. To nam je v 31. minuti tudi uspelo, ko je s samostojnim prodorom še drugič zadel Jure Kordiš in izid poravnal na 2:2. Naši igralci se še niso vdali v rezultat, kajti dobro so čutili in vedeli, da so sposobni tokrat narediti še kaj več. Da je ta trditev bila resnično pravilna smo videli štiri minute pred koncem srečanja, ko je mojstrsko zadel Cveto Žagar in nas popeljal v minimalno vodstvo z 2:3. Začelo se je veliko veselje pa čeprav smo imeli do kraja še dobre 4. minute dobrega garanja, saj so domačini napadali z vso silo, da bi izid morda izenačili. Srečanje še ni bilo odločeno. Postoriti je bilo potrebno še veliko v obrambi. Igralci so naloge dobro izpolnjevali, plod take igre pa sta bila še dva zadetka. V 39. minuti so si domačini kar sami zabili avto gol in nam vrnili milo za drago, kot lahko rečemo (saj smo si avto gol zabili tudi mi) in rezultat je bil 2:4. Ko smo začutili, da pa se nam tako želena zmaga najverjetneje resnično bliža z veliko hitrostjo, pa je vse dvomljivce, ki bi morda pomislili drugače demantiral Janeš Grega, ki je tako v 40. minuti postavil končni izid srečanja na 2:5. Tako se je začelo nepopisno veselje, saj smo si zmage resnično zelo želeli in jo po videnem in prikazanem tudi pošteno zaslužili.

Prvenstvo se nadaljuje 7.1.2012, ko v našo sredino prihaja KMN Tomaž Picerija Ozmec.

Foto: Mitja Zbačnik

Comments