DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Člani: Extrem z zmago in neatraktivno predstavo že med elito

objavljeno: 18. mar. 2014 02:12 avtor: Športno društvo Extrem
Pretekli petek je bil na sporedu 18.krog 2.SFL. Fragmat Extrem se je na domačem parketu pomeril s tretje uvrščenim Irbis PH iz Ilirske Bistrice, ki bi si z zmago zelo približal preboj, vendar jim zmaga ni bila naklonjena, je pa štela za Extrem, ki si je tri kroge pred koncem z zmago 2-0, teoretično in praktično zagotovil možnost vstopa med prvoligaško elito, Ilirskobistričani pa bodo bili boj z Benediktom o tretjem potniku med prvoligaše.

Tesku so bili na voljo vsi razen poškodovanega prvega vratarja Sever Vida. V postavi jih je bilo 11, iz neznanih razlogov ni bilo Zbačnika, Čampe in Debeljaka, tudi ni jasno zakaj na parket ni stopil Trdan, ki je sicer bil na seznamu in klopi.
Tekma se je začela s precej nerodno igro v extremovih vrstah, čas je tekel počasi, saj je bilo potrebno časomerilcu kar naprej ustavljati in sprožati uro. Prvo priložnost so imeli gostje iz akcije kota, Stopar je zamudil, pa vendarle je zadetek gostom preprečila vratnica. Sledil je poskus Extrema, kjer je Matelič zgrešil, pa nekaj kasneje spet poskus gostov, kjer se je izkazal Stopar. V 10. minuti pa prva velika priložnost za Extrem, Kordiš je z Arkom odigral klasično dvojno kjer je slednji, ko je bil vratar Iskra že premagan, našel Janeša, ki pa je žogo poslal mimo vratnice. Tekla je 12.minuta, Gajser je bil ob žogi za izvajanje prostega strela, podal je Kordišu na levo, ki je katapultno izstrelil in zadel pajčevino gostujočih vrat za vodstvo domačih z 1-0. Zatem so na plin stopili gostje, ki so kar trikrat nevarno zapretili domačim, vendar je bil Stopar vedno na mestu ali pa je žoga zgrešila cilj. V zadnjih minutah prvega dela je Extrem ponovno prevzel pobudo, v prvo je iz oddaljenosti poskusil Mihelič vendar se Iskra ni dal in strel ubranil, v drugo pa ponovno Arko v vlogi podajalca, tokrat Kordišu na desno, kateri pa proti vratarju ena na ena ni bil uspešen, minuto pred koncem je po podaji iz kota izstrelil še Janeš, kjer pa žoga ni našla poti v mrežo. V zadnji minuti pa so gostje imeli po extremovem nespretnem izbijanju žoge iz kazenskega prostora, še zadnjo priložnost v prvem polčasu za poravnanje, kar pa jim je preprečila vratnica, tako je izid ostal v prid domačih.
Tudi drugi polčas se je nadaljeval z neatraktivno igro, priložnosti so bile na eni in na drugi strani, vendar vse skupaj preveč neprepričljivo, zato je dvorana kar večkrat izgledala kot v gledališču. V sredini drugega dela je samostojno prišel do priložnosti Mihelič in ko je že izgledalo da bo žoga našla pot v mrežo, so jo gostje v zadnjem trenutku izbili iz črte. Kmalu je le prišlo še do ene od akcij, Janeš je po odvzemu žoge na sredini, v protinapadu s podajo do osamljenega Kordiša, kateremu je strel ubranil izvrstni gostujoči vratar Iskra. V naslednjih minutah so iniciativo prevzeli gostje, saj so si priigrali kar nekaj priložnosti, ki so predvsem zaključevale ob vratih Stoparja. Ker se je tekma zaključevala in rezultat 1-0 za zadnje minute ni bil garant za zmago, so Extremovci videno napadli, v enem od napadov je Jelič po izgubljeni žogi gostov krasno podal Arku, ki je bil sam proti vratarju, vendar Iskra se ni dal ugnati, med tem so gostje poskusili še z igro vratarja v polju, ki pa se jim ni obrestovala, že v naslednji minuti je Gregorič Ilirskobistričanom ukradel žogo in v sredino podal do Miheliča, ki pa je na presenečenje domače tribune iz neposredne bližine ob praznih vratih zadel le vratnico, zato pa je ob naslednji napaki gostov, Janeš odvzeto žogo ostrostrelsko, preko celega igrišča pospravil v prazno mrežo in Extremu z 2-0, zagotovil nove tri točke, ki še vedno pomenijo primat na lestvici tekmovanja. Do konca tekmovanja so še trije krogi, v katerih je Extrem enkrat še prost, v zadnjem krogu pa gostuje v Oplotnici, kjer se bo morda tudi bila bitka za zmagovalca prvenstva 2.SFL 2013/2014. V naslednjem krogu Extrem gostuje v Ajdovščini, kjer je bilo vedno trdoživo. Vabljeni tudi tja!

Frenk Arko

Comments