DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

ČLANI: Fantazija izstrelkov razpoloženega Gregoriča le pripeljala Extrem do treh točk

objavljeno: 18. jan. 2014 11:22 avtor: Športno društvo Extrem
Kot je bilo že v napovedniku kroga pojasnjeno, da Fragmat Extrem tokrat potuje v Škofjo Loko v goste Stripyu, je tako tudi bilo. Toda ponovno iz trenerskega štaba ni bilo pravih informacij, saj sta ob Gajserju iz neznanih razlogov manjkala še Mihelič in drugi vratar Vesel, tudi podmladka Okiča ni bilo na klopi. Kot že rečeno Extrem je v Škofjo Loko prišel z desetimi, medtem ko so domači škofjani nastopili v polni zasedbi, ki je od novega leta odkar so odpustili trenerja in kar nekaj prvovrstnih igralcev, ki niso prinesli željenega, skrčena na popolno mladost, ki malodane zrcali mladinsko sestavo.
Tekma se je začela, kot pričakovano, gostje z pobudo, velikim odstotkom posesti in domači z postavitvijo v formacijo, ki je bila obrambne narave v pričakovanju hitrih protinapadov, tudi čvrsta in uigrana in je nakazovala potek dogodkov na igrišču. Extrem je večino časa polčasa prebil v napadalni polovici, vendar do priložnosti za zadetek ni prišlo, tudi gostitelji so ob obrabni formaciji prišli sem in tja do kakšnega poskusa hitrega protinapada, ki se ni izšel po njihovih željah vse do 15 minute, ko so extremovci pozabili na hitro vrnitev, kar je izkoristil mladi še ne dvajsetletni Šturm, ki je z potezo izkušenega igralca z lobom matiral Severja, tako so domači povedli z 1-0 in dvorano dvignili na noge. Do konca polčasa razen nekaj poskusov Extrema, ki se niso končali niti blizu nevarnosti, ni bilo zaznati.
Drugi polčas se je več ali manj začel zrcalno prvemu, srečno pa se izteklo že v 2. minuti nadaljevanja, ko je Gregorič vknjižil zadetek. Po strelu praktično iz kota, domačim ni uspelo žogo izbiti, zato je po enem ali dveh dotikih matirala Joldiča na vratih Stripiya. Pričakovati je bilo mirnejšega in lažjega nadaljevanja favoritov iz ribniške doline. Zaradi prejetega zadetka in večje prodornosti gostov so škofjani nizali prekrške, ki so v 32. minuti dosegli bonus, ki je bil celo 0-5, čemur je seveda sledilo nekoliko bolj previdno postopanje domačih na igrišču, kar pa dalo gostom nekoliko več prostora, kar pa je v 35. minuti ponovno izkoristi Gregorič z svojim izstrelkom v točno določen predel vrat, pri čemer vratar niti s pogledom ni zasledil kreacije vlečne kobilice Extrema. Kmalu po zadetku so gostitelji dodali še šesti prekršek. Iz 10M je zasluženo poskusil Gregorič, ki pa mu je dosego trojčka preprečila vratnica. Po vodstvu gostov so se domači odločili za igro z vratarjem v polju z dejanskim pomenom besede, saj so igrali kar z Joldičem in to precej spretno, saj Extremu vse do konca tekme ni uspelo niti ene pridobljene žoge pospremiti v vrata. Kljub spretni igri z vratarjem v polju, gostiteljem le ta ni prinesla zmage, zato je Extrem vseeno vknjižil tri točke, ki bodo pomenile sledenje Keblju in mirnejše nadaljevanje proti sicer ne zastavljenem cilju letošnje sezone, ki pa je po tehničnih dogodkih v tekmovanju, postal tudi realen in pričakovan od domače javnosti, zato extremovci na polno.
Morda bodo domači objavili povzetek tekme, zato sem in tja kdaj preverite na domeni

Frenk Arko

Comments