DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Člani: nadaljevali zmagovalni niz

objavljeno: 3. mar. 2013 06:06 avtor: Dominik Bartol   [ posodobljeno 4. mar. 2013 15:08 ]

V petek se je v Sodražici ustavila ekipa Ajdovščine, ki je v prvem srečanju te sezone bila boljša, od tokrat domačega Fragmat Extrema z minimalno zmago 1:0. Bliža se konec sezone in več kot očitno si želijo Extremovci vsaj izenačiti končni rezultat iz prejšnje sezone, ko so z 29 osvojenimi točkami zasedli končno 6. mesto na lestvici. Z novo zmago proti Kixom iz Ajdovščine (5:2) imajo eno kolo do konca 27 točk in zasedajo 6. mesto, s katerim so še vedno v prvi polovici lestvice. Strelci na petkovi tekmi za Extrem so bili: Gregor Janeš dvakrat, Nikola Jelič in Uroš Arko po enkrat, peti gol pa so sodniki pripisali kot avtogol Andreja Česnika, čeprav bi le tega morala sodniška dvojka po mnenju večine v dvorani pripisati Jaki Debeljaku.


POROČILO:

V 2. minuti srečanja je Jure Kordiš nekoliko iz strani dobro ustrelil, vendar se mreža iz notranje strani ni zatresla. Bojan Likar je z dolgo podajo v kazenski prostor zaposlil Andreja Vanceta, ki je z glavo poizkušal premagati domačega vratarja, vendar je Smajil Okič prebral namero nasprotnika in obranil poizkus, tekla pa je 4. minuta srečanja. Sebastjan Bizjak in Jani Petrovčič sta med tekom 6. minute odigrala dvojno podajo, slednji je nato še ustrelil vendar ni prišlo do spremembe rezultata. Smajil Okič je v 11. minuti zapustil vrata pri izbijanju žoge, to na oddaljenosti kakih 15 metrov od domačih vrat prestregel kapetan gostov Likar, a se je njegov strel na prazna vrata na srečo le odbil od vratnice nazaj v igralno polje. Kdor ne da dobi, so bili mnenja v dvorani nekateri gledalci v dvorani. Prav to pa se je zgodilo, saj so Extremovci v naslednjem napadu po akciji iz kota povedli z 1:0, Gregor Janeš je v sredi kazenskega prostora našel Nikolo Jelića, ki je premagal nasprotnikovega vratarja.  V 14. minuti je Admir Čosić zaposlil Tadeja Tancoša, kateremu je Okič preprečil zadetek, vendar je sodnik nato zapiskal prekršek in prosti strel z oddaljenosti 6 metrov od vrat, Kristjan Vidmar je na vratnico podal Andreju Vanceti kateremu iz neposredne bližine ni bilo težko poravnati rezultata na 1:1Gregor Janeš je tekom 18. minute začenjal akcijo iz protinapada, na stran je podal Dejanu Trdanu, kateri mu je vrnil podajo, Janeš pa je le še pospravil žogo v prazna vrata - 2:1. Marko Matelič, kapetan Extremovcev je zaposlil Jureta Kordiša, kateri se je nato znebil svojega čuvaja in si ustvaril lepo priložnost za strel, vendar je meril premalo natančno. 

 

Gregor Janeš in Jure Kordiš sta v razmaku 21. in 22. minute odigrala dve lepi akciji, lepa na pogled je bila predvsem druga, ko se je Kordiš po podaji Janeša z balončkom sam znašel pred nasprotnikovim golom, vendar je njegov strel le močno stresel prečko. V naslednji minuti so Extremovci odigrali novo akcijo za zadetek, Jure Kordiš je podal Dejanu Trdanu, kateri je v sredi kazenskega prostora našel Grego Janeša, ki je zadel še drugič na srečanju za povišanje vodstva na 3:1Vanceta je v 25. minuti odigral akcijo z Goranom Markovićem, kateri je prišel do strela z leve strani, vendar ni ugnal Okiča. Uroš Arko je na sredini ukradel žogo in potegnil do vrat, kjer je naposled še matiral Nejca Kodriča - 4:1, tekla pa je 25. minuta. Minuto kasneje se je Arko ponovno znašel v skorajda identični situaciji, po ukradeni žogi je še enkrat prišel do ugodnega položaja za strel, a zadetka tokrat ni bilo. V pol protinapadu, ki je sledil tekom 33. minute je Gregor Janeš podal na levo stran kazenskega prostora do Jake Debeljaka, ki je pomagal žogi na poti v mrežo, iz gledalo je, da je Debeljak dosegel svoj prvi gol na srečanju, vendar sta sodnika Drobnak in Zašev postregla z odločitvijo, da je avtogol dosegel Andrej Česnik, igralec Ajdovcev - 5:1. V 36. minuti je Mitja Zbačnik pripravil Juretu Kordišu ugoden položaj za strel, vendar žoga enostavno ni hotela v mrežo, v vratih se je izkazal Kodrič. Kristijan Vidmar se je naenkrat sam znašel pred vrati Smajila Okiča in ga tudi premagal, ter v 39. minuti postavil končni rezultat srečanja 5:2.

 

 

 

Fragmat Extrem

5

2

Kix Ajdovščina

1.     Dejan Vesel (V)


2.     Uroš Arko (25 min)

  3. Marko Mihelič

  5. Jaka Debeljak

  8. Mitja Zbačnik

  9. Jure Kordiš

11. Nikola Jelić (11 min)

15. Gregor Janeš (18, 23 min)

21. Smajil Okič (V)

66. Marko Matelič (K)

99. Dejan Trdan (25 min)

  2. Andrej Česnik (33 min/ag)

  4. Sebastjan Bizjak

  6. Bojan Likar (K)

  7. Admir Čosić

10. Kristijan Vidmar (39 min)

11. Jani Petrovčič

15. Tadej Tancoš

25. Nejc Kodrič (V)

66. Andrej Vanceta (14 min)

99. Goran Marković

 

 

Prvi sodnik: Aleš Drobnak
Drugi sodnik: Venco Zašev
Delegat: Teodor Plaznik
Časomerilec: Matej Mihelič 

 

Trener: Zoran Tesko                                               Sandi Likar
Predstavnik: Jože Zidar                                         Sandi Likar
Fizioterapevt: Suvad Okić
Vodja varnosti: Boštjan Mihelič

 

 

Comments