DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

U21: Extremovci U21 končali prvenstvo v zahodni skupini na prvem mestu, sedaj na vrsti polfinale

objavljeno: 13. mar. 2012 07:20 avtor: Športno društvo Extrem   [ posodobljeno 13. mar. 2012 07:21 ]

V nedeljo smo lahko v ribniški športni dvorani na delu videli dve najboljši ekipi v ligi U21 zahod. Naši igralci so branili minimalno prednost treh točk pred ekipo Kmn Puntar, ki prihaja iz Tolmina. Le poraz pa bi pomenil, da bi to željeno prvo mesto izgubili ravno v zadnjem prvenstvenem krogu.

No temu le ni bilo tako. Na voljo so imeli vse igralce, razen Gregorič Mateja, ki pa mu je nastop preprečil parni rumeni in posledično rdeči karton na članskem tekmovanju dan prej. Pravila so pač takšna, da mora igralec odslužiti kazen kjer je karton prejel in ob tem nima pravice nastopa tudi ne v nobenem drugem tekmovanju, tako, da upamo, da se nam bo tudi Matej kmalu pridružil nazaj. Pri gostih pa so manjkali kar trije igralci, ki so srečanje izpustili zaradi parnih rumenih kartonov.

Naši igralci so srečanje vzeli sila resno in motivirano. To se je videlo že kmalu, saj so si priložnosti kar vrstile. Gostje so se bolj ali manj disciplinirano branili in čakali svoje priložnosti v protinapadih. Nekaj malega priložnosti se je tudi njim ponudilo. Naši igralci so si priigrali vsaj tri, če ne štiri izrazite priložnosti, ko bi žoga skorajda morala v gol. No pa temu ni bilo tako na prvi zadetek je bilo potrebno počakati vse do 15.minute, ko je po levem krilu hitro prodrl Jure Kordiš in pred vrati lepo zaposlil Mihelič Markota, ki je iz neposredne bližine premagal gostujočega vratarja Žana Logarja, ki se je tudi tokrat izkazal z lepimi obrambami in le njemu se lahko gostje zahvalijo, da ni bil rezultat še nekoliko višji.

V drugi polčas so naši igralci odšli s podobno taktiko kot v prvem. Z dobro in disciplinirano obrambo si v hitrih napadih priigrati še kakšno priložnost, kjer bi lahko izid povišali in tako varno nadaljevali tekmo. V vratih je razpoloženega Smajila Okiča vseeno zamenjal Dejan Vesel, ki ravno tako potrebuje težke oz. napete tekme. Naši fantje so si zopet priigrali kar nekaj zrelih priložnosti, žoga pa nikakor ni hotela v mrežo. Ko pa se je igra že ponudila vsem desetim fantom, ki so bili na srečanju, pa je sledila kazen. V obrambi je ekipa nekoliko zaspala, gostje so si priigrali priložnost, na katero so bili naši igralci večkrat opozorjeni in tako je Klemen Kuštrin v 36. minuti premagal Dejana Vesela in izid poravnal na 1:1. Zavladala je manjša panika in strah pred izgubo željenega rezultata, kar pa ni dolgo trajalo. V igro so se vrnili bolj izkušeni igralci in mirno kontrolirali potek srečanja, ki se ja tako še drugič letos končal brez končnega zmagovalca (prvo srečanje se je končalo 3:3).

Pri naših igralcih velja pohvaliti vse igralce, da so se držali trenerjevih navodil, da pripeljemo srečanje srečno in varno do konca tako kot je bil dogovor, še važnejše pa je bilo, da ne prejmemo nepotrebnega rumenega kartona. Kajti na vrsti je tako željen polfinale, v katerem bo naša ekipa nastopila že četrto leto zapored. Njen nasprotnik pa bo ravno tako že četrtič ekipa Dobovec Trgovine Jager. Ta ekipa je našim fantom enostavno kar usojena, saj so proti njim igrali že v finalu U17 in jih premagali, nato dvakrat klonili v polfinalu U21 in lani v velikem finalu. Naj povemo, da so že tri leta zapored državni prvaki v tej starostni kategoriji, in so tako favoriti tudi v letošnjem tekmovanju.

Mi pa verjemimo v naše fante, da nam bodo naredili presenečenje, da pridejo tako kot lani v veliko finale, ki je želja vsakega športnika. Fantje želimo vam vso srečo, pridno trenirajte, upajmo, da se vas poškodbe izognejo, pa se vidimo na polfinalu (kje natančneje bo pa bomo še obveščali) 31.3.2012. Morebitni finale le dan kasneje 1.4.2012.

Gremo extremmmmmm do konca ni predajeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!

Comments