DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Fusio Futsal Cup 2013 - zdaj gre zares

objavljeno: 11. jul. 2013 21:41 avtor: Športno društvo Extrem
Danes ob 11.00 se naši mladci odpravljajo proti Zagrebu, kjer se bodo udeležili enega najmočnejših mednarodnih turnirjev U17 v futsalu. O samih udeležencih in turnirju je bil na naši strani že objavljen članek z vsemi povezavami kjer se lahko sami prepričate o eminentni družbi ekip in klubov v katero smo bili povabljeni. Povabilu je gotovo botrovalo dobro sodelovanje z organizatorjem turnirja MNK FUSIO futsal klubom iz Zagreba. Z njimi smo namreč, v spomladanskih mesecih po koncu sezone, na pobudo našega članskega trenerja Zorana Teska, odigrali tri prijateljske tekme (dve v Zagrebu in eno v Sodražici). Ob tem smo stkali pristen odnos, saj smo ob prijetnem druženju ugotovili, da imamo zelo podoben pogled na futsal in vizijo za prihodnost. To je, delo z mladimi tako na vzgojnem kot tudi športnem ali če hočete strokovnem področju.

Za to priložnost smo izbrali najbolj obetavne fante, ki so v pretekli sezoni tekmovali za selekcije U15 in U18. Večina fantov je prepričala s svojimi sposobnostmi, nekateri pa so prepričali s svojim trudom in tudi sicer angažiranostjo v našem društvu. Omenil sem že, da je to priložnost in to tudi je v pravem pomenu besede za vse nas.

Priložnost je za nas upravo, ki krmarimo naše društvo. Skozi vso sezono se srečujemo z organizacijskimi težavami raznih tekmovanj in prireditev. In videti organizacijo takega tekmovanja od blizu smatramo za privilegij in bomo priložnost zgrabili z obema rokama, da pridobimo čim več izkušenj, ki jih bomo prinesli domov. Fantje, ki vodijo MNK Fusio, še posebno njihov predsednik, so na tem področju zares dobri in jim gre vse priznanje in čestitke za njihovo delo.

Priložnost je zagotovo tudi za naše strokovno vodstvo. Za našega strokovnega vodjo Zorana Teska, kot tudi za trenerja Miha  Čampa, ki bo to selekcijo na turnirju tudi vodil. Gotovo bosta lahko ob tako pisani druščini ekip izluščila kakšen nov pristop ali pa drugačno filozofijo, ki jo imajo tako različne ekipe in bi nam tudi lahko koristile pri našem nadaljnjem strokovnem delu in usmeritvah.

Predvsem pa je to priložnost za naše fante, ki jih peljemo v Zagreb. Nekateri od njih bodo že zelo kmalu lahko začeli trkati na vrata članske ekipe. Vendar pa je to zelo odvisno od njih samih. Kakšen je nivo njihovega znanja nam je bolj ali manj znano. Bodo pa gotovo pod budnim očesom Miha in Zorana, kako dojemajo navodila, kako hitro se znajo prilagoditi različnim situacijam, kako se znajo prilagoditi soigralcem, ekipi, itd. Predvsem pa te fante opazujemo, kakšen je njihov odnos do kluba, do grba, ki ga nosijo na prsih. Vsak, ki obleče dres z grbom ŠD EXTREM mora čutiti pripadnost in predanost klubu, tudi trenerji. Vsi se morajo zavedati, da se peščica članov vsakodnevno žrtvuje in trudi, da imajo ustrezne pogoje za njihovo udejstvovanje v športu, ki ga imajo radi. In njihova osebna in športna rast in napredek, je najlepše plačilo za ta trud. In to slednje, kar sem omenil, je tudi vodilo in smisel vodstva MNK Fusia, tako da se že veselimo ponovnega snidenja.

Boštjan Mihelič

P.S.: Ja nič, gremo tiste Brazilce natreskat, al kaj fantje?

Comments