DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Intervju z: Uroš Arko

objavljeno: 23. dec. 2013 04:56 avtor: Dominik Bartol   [ posodobljeno 23. dec. 2013 04:57 ]


Uroš Arko je eden izmed igralcev, ki si je z dolgoletnim uspešnim nastopanjem v mladinskih kategorijah v dresu ŠD Extrem, prislužil »vpoklic« v člansko moštvo, kjer igra že svojo 3. sezono. Kljub temu, da se mu obeta še bogata športna pot, nam lahko pove kaj zanimivega.


1. Živjo Uroš. Kako bi ocenil dosedanji potek sezone 2. SFL (2. Slovenske futsal lige)? Če velja, da z moštvom pobirate točke na domačem parketu kot za šalo, vam zaenkrat na gostovanjih še ne gre vse po načrtih.

Živjo, Dominik. Rezultatsko smo doma zelo uspešni, za gostovanja pa si upam reči, da bo šlo na bolje, ker na slabše ne more.

2. Ob odsotnosti kapetana Marka Mateliča si na lokalnem derbiju proti ekipi FK Dobrepolje prevzel uradni naziv vodje na igrišču. Koliko ti ta gesta trenerja Zorana Teska pomeni? Pa še to, ali si namestnik kapetana za tekočo sezono?

Vlogo namestnika kapetana opravljam že dve leti, tako da tukaj ni bilo dileme kdo bo nosil kapetanski trak na derbiju. 

3. Je ekipa pripravljena za nastopanje v 1. SFL za naslednjo sezono?

Če je ekipa pripravljena na 1. SFL, bo proti koncu sezone odločil trener na podlagi naših predstav, ne le rezultatov.4. V mladinski konkurenci ste z generacijo v kateri si igral, osvojil veliko uvrstitev za najvišja mesta. Koliko ti omenjeni rezultati v danem trenutku pomenijo? Kaj meniš, da je najpomembnejša funkcija tekmovanja/treniranja v mladinskih konkurencah?

Seveda mi mladinski uspehi veliko pomenijo, saj smo se v vsaki starostni kategoriji redno uvrščali med najboljše tri v državi. Menim pa, da je osnovna funkcija mladinskih treningov/tekem priprava igralcev za igranje v članski konkurenci.

5. Tvoj oče (Frenk Arko) opravlja nekatere funkcije v Športnem društvu Extrem, pogosto pa ga lahko vidimo tudi na članskih tekmah. Kakšen je vajin odnos glede dela v društvu, vaju pogovor kdaj naveže na opravljanje zadolžitev v društvu? Ti kdaj poda kakšen nasvet ali pove kakšno izkušnjo?

Seveda se pogovarjava o veliko stvareh, ki se tičejo delovanja društva, pa tudi o mojih igrah in igrah moštva. Kdaj pa kdaj poda kakšen nasvet, jaz pa ga skušam čimbolj upoštevati. 

6. Z svojo ekipo KMN Kot si v preteklosti (tudi sedaj) uspešno nastopal v Medobčinski ligi, pa tudi v Zimski ligi Sodražica. Torej, v tekmovanjih, ki jih organizira ŠD Extrem. Kako bi ocenil organizacijo teh dveh tekmovanj? Kako bi primerjal nastopanje za KMN Kot, kjer predstavljaš svojo vas z nastopanjem pri ŠD Extrem, kjer predstavljaš celotno Ribniško dolino?

Organizacija obeh tekmovanj pod okriljem društva je na visokem nivoju, predvsem pa sta ligi koristni za tiste, ki ne igrajo na državnem nivoju. Nastopanje za KMN Kot je predvsem velik užitek, saj so soigralci v glavnem najboljši prijatelji iz otroštva. Medtem pa imam pri ŠD Extrem najkvalitetnejše soigralce iz celotne regije.

7. Še misel za konec?

Za konec bi zaželel vsem privržencem ŠD Extrem vesel Božič in srečno novo leto 2014.

Comments