DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Člani: strli odpor žilavih Škofjeločanov.

objavljeno: 7. mar. 2014 15:57 avtor: Dominik Bartol   [ posodobljeno 8. mar. 2014 04:00 ]

Mlada zasedba Stripya iz Škofje Loke se je na tokratni petkov večer zoperstavila domačim Extremovcem, ki so imeli v nasprotniku vse prej kot lahko delo na poti k trem osvojenim točkam. Na tekmi smo lahko videli,da v 2. SFL nastopajo samo dobre ekipe, saj je domača zasedba Fragmat Extrema odpor zadnjeuvrščenih Škofjeločanov strla šele v 2. polčasu. Končni rezultat srečanja je bil 6:4. Za domače so zadeli: Jure Kordiš trikrat, Matej Gregorič dvakrat in Mitja Mihelič enkrat. 

 

POROČILO:

Za začetek je tukaj "seznam" odsotnih: Vid Sever (V) še vedno ni dodobra okreval po poškodbi. Jaka Debeljak, Dejan Trdan in Suvad Okić pa niso bili v kadru, kjer je prostora le za 12 igralcev.

Uroš Arko je pripravil prvo resno akcijo domačim, ko je preigral svojega čuvaja, je zatem s podajo zaposlil Mitjo Miheliča, kateremu je strel tik pred zdajci blokiral Jure Langerholc, tekla pa je 2. minuta. Prav Langerholc je bil v 4. minuti tvorec prve akcije gostov, tudi on je preigral svojega čuvaja, nakar se je v situaciji 1 na 1 soočil z Franom Stoparjem, kateri je bil v dvoboju uspešnejši. Tine Šturm je po prodoru po levem krilu streljal po tleh v daljši vratarjev kot in dosegel prvi zadetek na srečanju - 0:1. Rok Beštler je iz prostega strela v 6. minuti zadel vratnico, v protinapad pa je krenil Mitja Zbačnik, ki se je znašel sam v oči iz oči z vratarjem Stripya Andražem Ramovšem, ki je vknjižil pomembno obrambo. Jure Kordiš je tekom 8. minute po akciji iz kota v sredi kazenskega prostora zaposlil Uroša Arka, ki je dobro sprožil, vendar je bil Ramovš zopet na mestu. Aleš Bešter je po akciji iz kota zaposlil Tineta Šturma, ki se je z žogo dobro zagradil in prišel do lepe priložnosti za zadetek, meril v levi vratarjev kot in povišal prednost gostov na 0:2Jure Kordiš je tekom 12. minute po prodoru iz leve strani v sredo poslal močan udarec proti vratom Škofjeločanom, pred vrati je Nikola Jelić uspešno zakrival pogled nasprotnikovemu vratarju in žoga je naposled končala v mreži - 1:2. V 14. minuti je Matej Gregorič izdelal idealno priložnost za Nikolo Jelića, kar je slednjega morda celo nekoliko presenetilo in je ni uspel realizirati. Uroš Arko je odigral dvojno podajo z Gregorjem Janešem, ki mu je podajo vrnil s petko, Arko je nato žogo natančno podal v kazenski prostor, kjer je našla naslov pri Mitji Miheliču, ostalo je bila le še rutina - žoga je v mreži za 2:2. Gostje so se nato silovito odzvali, Jan Lotrič je streljal prek vrat, ko se je znašel v nevarni priložnosti za dosego zadetka v 16. minuti. Še v isti minuti pa so nato gostje odigrali lepo akcijo iz avta, ki ga je izvedel Jure Lagnerholc, ter podal Rok Šturmu, ta pa je želel na levi vratnici pred kazenskim prostorom poiskati kapetana gostov Jureta Jamnika, vendar je podajo prestregel Gregor Janeš in po nesreči dosegel avtogol - 2:3. Velja omeniti, da če Janeš tega ne bi storil bi žoga kljub temu končala v mreži Frana Stoparja, saj se je Jamnik nahajal v neposredni bližini domačih vrat. Minuto zatem je bil nad Mitjo Miheličem napravljen prekršek v kazenskem prostoru, udarec iz šestih metrov pa je uspešno zaključil Matej Gregorič, ki je streljal v desni zgornji kot za 3:3. Nekaj trenutkov zatem je Jure Kordiš prodrl po levi strani in žogo v kazenski prostor podal Gregorju Janešu, ki je naposled prišel do strela, kateremu so igralci blokirali strel, morda celo z roko, kakorkoli sodniška dvojka ni zapiskala nove najstrožje kazni. V zadnji minuti prvega polčasa je za prodor iz leve strani v sredo odločil Matej Gregorič, ki je nato še sprožil, vendar je bil Ramovš dobro postavljen. 

Ponovno je prvo priložnost v (drugem) polčasu domačim pripravil Uroš Arko, ki je s podajo našel Gregorja Janeša, katerega strel je končal v levi vratnici. Aleš Bešter, igralec gostov, je nekoliko zatem ukradel žogo in sam krenil v protinapad, njegov strel je pa končal mimo ene izmed vratnic vrat Stoparja. V 23. minuti sta Rok Bešter in Tine Šturm odigrala dvojno podajo, nakar se je Šturm sam znašel pred vrati Frana Stoparja, poizkušal ga je premagati z lobom, a je bil nekoliko nenatančen. Vratar gostov, Andraž Ramovš je tekom 27. minute na nasprotni strani z dolgo podajo želel zaposliti enega izmed nasprotnikov, domači so žogo izbili, vendar samo na nogo Jureta Jamnika, ki je pol-volejem pospravil mrežo za hrbet Stoparja - 3:4. Domači so v naslednjem napadu odgovorili na najboljši možen način, bolje rečeno Jure Kordiš, ki je z prodorom po levi strani prišel do natančnega udarca, ki je šel v smeri proti drugi vratnici in končal v mreži za 4:4. Še vedno smo pri 27. minuti, v kateri je po igranju gostov z roko v kazenskem prostoru padel nov zadetek, strelec za domače je bil po strelu v desni kot iz šestih metrov zopet Jure Kordiš, ki je tako dosegel tretji zadetek - hattrick za 5:4. V 33. minuti je Matej Gregorič z Gregorjem Janešem odigral dvojno podajo, Janeš je Gregoriču lepo pripravil priložnost za udarec z razdalje osmih metrov oddaljenosti od vrat, Matej Gregorič je streljal močno in med nogami vratarja Škofjeločanov, ter povišal prednost domačih na 6:4. Od 37. minute dalje so igralci Stripya igrali z vratarjem v polju. V 38. minuti je Rok Bešter meril natančno v zgornji levi kot, Fran Stopar pa je imel priložnost izkazati se z lepo parado. Minuto kasneje je Matej Gregorič prestregel žogo in streljal iz svoje polovico na prazna nasprotnikova vrata, a je cilj za malo zgrešil. Nekaj sekund pred koncem so vnovič poizkušali gostje, Aleš Bešter je zaposlil Jureta Jamnika, Stopar je zabeležil novo obrambo.

 

Extremovci so tako z novo zmago naredili nov pomemben korak k igranju v prvoligaški konkurenci, katerega lahko potrdijo z morebitno zmago v naslednjem krogu na domačem igrišču proti ekipi Irbis PH Ilirska Bistrica. 

 

 

Fragmat Extrem: Dejan Vesel (V), Marko Matelič (K), Uroš Arko, Gregor Janeš (16 min (ag)), Mitja Zbačnik, Jure Kordiš (12 min, 27 min, 27 min / 6m), Gregorič Matej (17 min / 6 m, 33 min), Nikola Jelić, Tomaž Gajser, Mitja Mihelič (15 min), Miha Čampa, Fran Stopar (V).

Stripy Inštalacije Derlink: Primož Bernik (V), Denis Marič, Gašper Tolar, Tine Šturm (5 min, 11 min), Jure Langerholc, Aleš Bešter, Rok Bešter, Jure Jamnik (K) (27 min), Andraž Ramovš (V), Jan Lotrič.

 

 

Predstavnik kluba: Tom Lavrič                    Rok Pogačnik (Stripy)

Trener: Zoran Tesko                                     Franci Ahčin (Stripy)

Fizioterapevtka: Teja Klavs

Vodja varnosti: Jože Zidar

Napovedovalec: Srečko Vrbinc 

Časomerilec: Gašper Mihelič

Sodnika: Jan Janžekovič, Simon Radovac

Delegat: Bojan Gliha

 

 

Povezava do lestvice: http://www.futsal.si/Drzavne-lige

 

Comments