DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Pri Extremovcih gostovali futsal igralci Avis Arcevia Caber

objavljeno: 10. avg. 2010 04:30 avtor: Športno društvo Extrem   [ posodobljeno 10. avg. 2010 04:46 ]

Občina Ribnica je pobratena z občino Arcevia iz Italije že več kot 35 let. Kvalitetni stiki in druženje s predstavniki obeh občin so pripomogli, da je prišlo do sodelovanja tudi na športnem področju. Futsal ekipa iz Arcevije je z delegacij prišla v Ribnico v petek popoldan. Nastanjeni so bili na turistični kmetiji Oblak, ki je gostila tudi letošnje finaliste v futsalu U21.

Italijanska odprava je v Sloveniji ostala do ponedeljka, ko so si ogledali znamenitosti, ki jih ponuja Ribnica z njeno okolico, kot seveda ogledali so si  glavno mesto Ljubljano.

 

Na željo predsednika kluba iz Arcevie g. Silvia Purgatorija (bivši župan Archevie) in ribniškega župana g. Jožeta Levstka se je v soboto v športnem centru Ribnica odvijal prijateljski turnir v futsalu, na katerem so se pomerile dve ekipi iz ŠD Extrem in kot že rečeno  italijanska Avis Arcevia Caber, ki bo v naslednji sezoni nastopala v italijanskem državnem tekmovanju Serie C1.

 

Čeprav rezultati niso bili v prvem planu pa jih seveda velja vseeno omeniti:

       

       Extrem U-21    6 : 2 (4:0)    Avis Arcevia Caber

      

       ŠD Extrem       7 : 6 (3:3)    Avis Arcevia Caber

       

       ŠD Extrem      4 :  1 (0:2)    Extrem U-21

 

Vse tekme je sodil g. Dušan Andoljšek. Prvič pa se je v vlogi delegata poizkusil  g. Jože Zidar (predstavnik ŠD Extrem).

Tako so prvo mesto osvojili trenerji in funkcionarji ŠD Extrem, drugo mesto je pripadlo ekipi ŠD Extrem U21, tretje mesto pa je pripadlo Avis Arcevia Caber.

V želji po nadaljnjem športnem  sodelovanju je že prišlo povabilo g. Purgatorija, da se ekipe in predstavniki naslednje leto ponovno srečajo v Arcevii.

 

Za Extremovce je bilo to prijetno druženje pred začetkom sezone, ko se bodo zbrali 16. 8. 2010, ko pričneta s pripravami ekipi U18 in U21.
 
 
Jože Zidar
 
SKUPINSKA SLIKA:
 
 

Prijateljski turnir z gosti iz Arcevie, 7. 8. 2010

 

Bivanje gostov iz Arcevie na Riglju nad Ortnekom in ogled Ljubljane, 8.8.2010

Comments