DOMOV‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

U-15: Krajec in Levstek zaslužna za zmago, ki je moštvo ponesla do finala

objavljeno: 19. mar. 2014 02:28 avtor: Športno društvo Extrem
Preteklo nedeljo se je v športni dvorani Ribnica, odvila povratna polfinalna tekma državnega prvenstva v futsalu kategorije U-15 z moštvom KMN Meteorplast iz Ljutomera. V gosteh so Extremovci odnesli celo kožo in povratno tekmo doma začeli s prednostjo s 3:2 iz prve tekme.
Moštvo Extrema je organizirano začelo tekmo, medtem ko so mlajši gostje predvsem obrambno zastavili, zato so se priložnosti domačih, kar vrstile in v 2. minuti je prišlo do prvega zadetka, za katerega je poskrbel Vesel Žiga, ki je z vodstvom domačih z 1-0 istočasno razveselil svojo klop in precej napolnjeno tribuno ribniške dvorane. Le pet minut je minilo ko je v 7. minuti Klun Matija ponovno razveselil navijače, saj je matiral gostujočega vratarja za 2-0. V nadaljevanju so se zbudili tudi gostje, saj so vedeli, da pa tokrat le z branjenjem ne bo šlo, pripravili so si tri zapovrstne priložnosti, kjer sta glavno vlogo odigrala vratar Krajec Gašper in domači organizator Levstek Tomaž, zato tudi ni prišlo do spremembe izida. Nato so sledili hitri napadi domačih, vendar pa Žalec, Vesel in Klun zaradi prevelike želje po zadetkih, kar trikrat zapovrstjo niso izkoristili akcij v igri tri na enega. Pred koncem prvega polčasa pa je, prva zvezda gostov Špilak Alen poskrbel za preboj mimo treh domačih ter podajo mimo vratarja, kjer pa je bil njegov soigralec Bukovec Jeremiy, ki pa je zgrešil prazna vrata. Že v naslednji 19. minuti pa je na svoje prišel Lušin Luka, ko je zadel za 3-0, kar je bil tudi končni izid prvega dela.
V drugem polčasu so domači fantje ponovno krenili v napad, z neverjetnim pregledom igre in natančnimi podajami je Levstek Tomaž pošiljal žoge po meri svojim soigralcem, ki so vsi poprek dokaj individualno poskušali zaključevati, kar se ni izšlo do 27. minute, ko je dano priložnost izkoristil Žalec Tadej, ter povišal na 4-0. Po zadetku so gostje napadli z vso silo, kar je pomenilo še več prostora za napade domačih, to je že v 30. minuti pokazal Vesel Tim, ki je vknjižil novi zadetek Extremu za 5-0. Strateg domačih Čampa, je na zaslužen počitek na klop poslal iztrošenega Levstka Tomaža, kar je bilo v nadaljevanju evidentno, saj so domači tudi ob rezultatskem stanju, nekoliko popustili in prepustili iniciativo gostom, ki pa je bila neproduktivna, saj je s pomočjo obrambe, na vratih Extrema še naprej blestel Krajec Gašper. V 39. minuti pa je v protinapadu le bil dosežen zadetek iz akcije, zadel je Gumilar Jaka, ki je bil strelec zadnjega zadetka Extrema, 6-0. V zadnjem napadu tekme pa so gostje le zadeli zadetek tolažbe, strelec je bil Kociper Amadej, ki je tudi postavil končni izid tekme 6-1.
Moštvo Extrema v kategoriji U15, se je torej uvrstilo v finale državnega prvenstva, kjer ga čaka nasprotnik KMN Oplast Kobarid. To je že stari znanec iz rednega dela v katerem so od štirih medsebojnih srečanj, kar trikrat kratko potegnili posoški mladci, kar pomeni enakovrednega nasprotnika, kakor tudi možnosti za najslajšo lovoriko. Tekme se ponovno igrajo v gosteh in doma, v prvo Extremovci gostujejo, kaj bodo prinesli na povratno tekmo pa kasneje. 

Že zdaj vsi vabljeni.
Frenk Arko

Comments